До края на декември в лаборатория „ЛИНА”: Метаболитен скриниг, разширено изследване за остеопороза, черен дроб и TSH

До края на декември в лаборатория „ЛИНА”: Метаболитен скриниг, разширено изследване за остеопороза, черен дроб и TSH - E-Burgas.com

И през декември  Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага на своите пациенти четири профилактични кампании. Те включват: метаболите скрининг, чернодробна функция, разширен пакет изследвания за остеопороза и TSH. 

Така до края на годината всички пациенти на „ЛИНА” в областите Варна, Бургас  и Ямбол могат да се изследват на преференциални цени. Важно уточнение е, че за извършване на изследванията не е необходимо предварително записване на час или направление, а единствено пациентът да посети най-близкия  филиал на „ЛИНА”. 

Какво включват профилактичните кампании? 

Първата кампания е метаболитен скрининг, а изследванията в нея са на намалена цена от 17лв. вместо стандартната 35,50лв. Те включват: пълна кръвна картина, СУЕ, кръвна захар, урея, креатинин, общ холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол, VLDL  холестерол, триглицериди, чернодробни ензими: АсАТ, АлАТ, ГГТ и алкална фосфатаза.

Метаболитният скрининг е подходящ както за деца, така и за хора в активна и напреднала възраст и особено за страдащите  от диабет, за които е препоръчително  да проследяват състоянието си редовно. 

Втората профилактична кампания е за чернодробна функция и включва: общ белтък, албумин, билирубин (общ), билирубин (директен), ензимите АсАТ, АлАТ, ГГТ и алкална фосфатаза. Тя е на цена от 10лв. вместо 20лв. и е подходяща както за хора, страдащи от различни заболявания, които рефлектират върху черния дроб, така и за онези, които искат да знаят как се отразява съответният хранителен режим на здравето им.

 За първи път „ЛИНА” включва и разширения пакет за остеопороза в профилактичните кампании. Това е добра новина за всички, които имат проблеми с костите. До края на декември цената на пакета е намалена на 46лв. от 92лв.  Той съдържа важни изследвания:  Витамин Д (25-Hydroxyvitamin D), калций (Ca), фосфор (P), магнезий (Mg), алкална фосфатаза, паратхормон (PTH), Beta-CrossLaps (Бета КросЛапс) и Osteocalcin (Остеокалцин).

За пациентите, страдащи от заболявания на щитовидната жлеза, отново не е пропуснато изследването на TSH. Измерването на стойностите на тиреостимулиращия хормон е на цена от  6лв. вместо 12,00лв.  Препоръчително е неговото тестване  да става сутрин, на гладно преди приема на напитки, съдържащи кофеин.

Профилактичните кампании се извършват в самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите Варна, Бургас  и Ямбол. Добре е изследванията да стават сутрин, на гладно. Таксата манипулация е 2лв. Готовите резултатите трябва да се консултират с лекар.

Коментари

Още от последните новини