Времето днес: Лято в цяла България, по морето само пролет

Времето днес: Лято в цяла България, по морето само пролет - E-Burgas.com

Днес денят започва с температури между 7° и 12°, в София – около 7°. Максималните температури ще се повишат с още няколко градуса, в сравнение с вчера и на места в Северна България ще достигнат до 30°, 31° градуса. В останалата част на България ще са между 26° и 29°, като по Черноморието ще са по-ниски – от 18° до 20°. Ще е предимно слънчево.

Ще духа слаб вятър от югоизток. Около и след обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми.

В планините ще е предимно слънчево, но и там около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на Алеко ще е 12° , в Боровец – 18°, Пампорово – 17°, а в Банско – 25°.

В понеделник отново ще бъде предимно слънчево, като дневните температури ще достигат до над 30°. Във вторник и сряда през страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите ще се понижат, а вятърът ще се усили. Във вторник се очакват и валежи, на места итензивни и придружени с гръмотевици. В четвъртък отново предстои затопляне.

Коментари

Още от последните новини