До 22 юни избират изпълнител на Северния обход, строят складове и преприятия около новия път

До 22 юни избират изпълнител на Северния обход, строят складове и преприятия около новия път  - E-Burgas.com

Проектът е съобразен с еколозите и няма да навлиза в защитените зони

До 22 юни ще приключат процедурите са избор на изпълнител на Северния обход на Бургас, който трябва да изведе транзитния трафик към Поморие, Несебър, Слънчев бряг и Варна извън града. Това заяви кметът Димитър Никилов, позовавайки се на думите на зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, който е на посещение в града заедно с премиера Бойко Борисов. 

"Всяко лято е тапа, има изнервени водачи.. По-младите бързат, натискат газата и за съжаление това е участъкът с най-много произшествия в Бургас през летния сезон" заяви Димитър Николов за ул. "Транспортна", откъдето в момента преминава трафика за Северното Черноморие. 

Относно Северния обход бщина Бургас вече се е договорила с АПИ да дофинансира локални пътища, за да може бизнесът да се възползва от тях и да се построят складове и предприятия около новата пътна връзка. Проведени са разговори с еколозите и трасетата ще бъдат изградени така, че да не влизат в защитените територии около езерата. По думите на Николов ова е забавило проектирането с половин година, но сега всички страни са доволни. 

Коментари