Димитър Николов: Това е денят, към който всички бургазлии изпитваме особен сантимент

Димитър Николов: Това е денят, към който всички бургазлии изпитваме особен сантимент  - E-Burgas.com

Скъпи съграждани,

Честит Никулден! Този празник винаги е специален за нас, хората от Бургас. Ние не отбелязваме 6-ти декември само като ден от календара, а го очакваме с нетърпение и честваме с много настроение и любов. Това е денят, към който всички ние изпитваме особен сантимент, защото изразяваме обичта си към родния град.

Бургас го е имало много преди нас и ще продължи да го има и след нас. Този град са го създавали и развивали личности, които са наш пример днес. Те са влагали труда си, любовта си, духовността си за Бургас.

Днес, ние също имаме шанса, но и отговорността да развиваме града си, като едновременно с това пазим жива паметта за големите имена на Бургас. Да съхраняваме традициите, но и да сме двигатели за бъдещето.

И през тази година имахме много поводи за гордост. Бургаските ученици завоюваха десетки първи места в международни състезания и конкурси. Бургаските спортисти се върнаха от престижни състезания с, не един и два медала. Бургаските творци обогатиха културния фонд на града.

Затова благодаря на всеки един бургазлия, че е допринесъл с труда си за доброто на своя град. Благодаря и на хората, които го избраха за свой нов дом. Убеден съм, че ще заобичат Бургас, както обичат своя роден град.

Нека в този ден се помолим на Свети Николай да ни пази, да закриля семействата ни, нашия дом и града ни от бури и беди!

Честит двоен празник на всички именици! Нека носят с чест и достойнство името си!

Честит празник на рибарите, моряците, пътешествениците, банкерите, търговците и на всички, които обичат и милеят за Бургас!

Бъдете здрави, благословени и успех във всяко начинание!

Честит Никулден, бургазлии!

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас

Коментари

Още от последните новини