Делото за убийството на Милен Цветков продължава на 18 октомври

Делото за убийството на Милен Цветков продължава на 18 октомври - E-Burgas.com

Делото за убийството на Милен Цветков ще продължи на 18 октомври, като дотогава съдът назначи допълнителни експертизи.

Ще бъдат проучвани фирми и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи вещества.

Кристиан Николов е обяснил, че употребява подобни препарати, които се продават свободно, както в България, така и в други страни.

Адвокатът на Николов Константин Симеонов заяви, че прокуратурата не е обърнала внимание на тези факти:

„Освен това, ако си спомняте, в едно от предишните заседания помолих да бъде изискана експертиза, която е правена на такова вещество по друго досъдебно производство от Института по криминалистика и криминология. Беше ми отказано, да, няма как експертиза по друго досъдебно производство да бъде приложена по нашето, но в конкретния случай съдът прецени, че трябва да се изискат тези материали и евентуално да се назначи такава експертиза“.

В Софийския градски съд днес бяха изслушани съдебно-медицински експерти с информация за психичното състояние на Кристиан Николов по време на извършване на деянието.

Съдът трябваше да установи дали извършителят има склонност към извършване на импулсивни и необмислени действия.

Съдебният психиатър професор доктор Петър Маринов коментира, че по време на извършване на деянието Николов е бил под въздействие на психотропни вещества.

„Не е имал психичен проблем по време на извършването на катастрофата. И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението“, каза Петър Маринов.

„В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, добави съдебният психиатър.

Коментари

Още от последните новини