Държавата отделя половин милиард лева за лекари и полицаи

Държавата отделя половин милиард лева за лекари и полицаи - E-Burgas.com

Министър-председателят Бойко Борисов каза, че България е давана за пример в Европа и света за мерките, които е взела за справянето с Covid-19. Това той каза на брифинг за икономическите мерки на правителството за времето на извънредното положение у нас заради COVID-19 в Министерския съвет

"Имаме обнародван днес в Държавен вестник закона за мерките и действията по време на извънредното положение. За тези, които считат, че с няколко дни сме закъснели. Макар, че нашите мерки от февруари месец, виждате, колко ваши колеги в Европа, в света ни дават за пример, че най-бързите, ефикасни, доказани мерки бяха направени в България. Много по-развити държави се лутат, като седмици наред загубиха как няма страшно. Толкова развити държави сменяха в рамките на ден или два концепцията си", каза премиерът.

Той спомена и държавите, изправени пред мигрантска вълна в настоящите условия. В България продължава да има нулева миграция, припомни премиерът.

Борисов каза, че е питал лично израелския премиер за бързите тестове, имайки предвид, че израелската медицина е напреднала, и той е казал, че няма сигурен бърз тест. Вчера ЕК е направила обща поръчка за бързи тестове и България е заявила 1 млн. броя.

До 8 седмици в България ще стане възможно производството на респираторни апарати. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
коронавирус българия
Коментари