Цветното изложение "Флора-Бургас" ще се проведе в края на април

Цветното изложение

Тази година Националната изложба на цветя  „Флора Бургас“ – една от емблемите на града – ще се проведе в периода от 29 април до 9 май. Всички се надяваме, че дотогава случаите на заразени с К-19 ще са много намалели, а броят на ваксинираните прогресивно нараснал. Въпреки това, съобразно всички противоепидемични мерки, Общината взе решение събитието да се разгърне основно във външните открити площи край експоцентър „Флора“ в Морската градина. А предизвикателството към флористи, производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти и други професионалисти в областта на цветното изкуство, ще бъде да демонстрират още повече и по-интересни екстериорни решения. Акцент в изложбените площи ще бъдат саксийните растения и външните цветни инсталации.

Вдъхновяващата подготовка за „Флора 2021“ вече е в разгара си. Пъстрото изложение съвпада с великденските празници и ще допринесе допълнително за доброто настроение на бургазлии и гостите на града.

Производители и вносители на цветя, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и други експонати, имащи отношение към тематиката на изложбата, могат да подадат своите заявки за участие.

Желаещите да демонстрират своята продукция и умения ще открият подробна информация – регламент, покана и форма на заявка за Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ – на адрес:

https://www.letenteatar.com/bg/index/static/35/

Подробности за всеки един от участниците, предлаганите цветя, подготовката на арт инсталациите, тематичните демонстрации и презентации, част от „Флора 2021“, ще се публикуват периодично във фейсбук страницата на експоцентър „Флора“:

https://www.facebook.com/floraburgas

 

Коментари

Още от последните новини