ЦИК обяви окончателния списък с депутатите

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите - E-Burgas.com

ЦИК определи окончателния списък на народните представители в 46-ото Народно събрание. 28 са депутатите, които са избрани от два многомандатни района и трябваше в еднодневен срок да декларират кой от двата района избират да представляват. Освободеното място във втория избирателен район ще се запълни от следващия в листата, пише cross.bg.

От "Има такъв народ" досегашният председател на парламента Ива Митева ще бъде народен представител от 24 МИР - София, там е заявил, че иска да бъде депутат и проф. Аандрей Чорбанов. Ивайло Вълчев остава депутат от Бургас, Тошко Йорданов ще представлява Пловдив, а Филип Станев 25 МИР - София. Мика Зайкова ще бъде депутат от Смолян.

Десислава Атанасова от ГЕРБ ще бъде народен представител от Русе. Бившият здравен министър Костадин Ангелов е заявил, че ще бъде депутат от Велико Търново. Бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев е декларирал, че ще представлява Русе в народното събрание, а доскорошният министър на образованието Красимир Вълчев е избрал Стара Загора.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова желае да остане избрана в листата на БСП в 25 МИР -София. Мустафа Карадайъ от ДПС е заявил, че ще остане депутат от Шумен, Йордан Цонев е избрал да представлява Пазарджик, а Халил Летифов Благоевград.

Христо Иванов от „Демократична България" избира да бъде народен представител от 25 МИР - София, Антоанета Цонева от 23 МИР - София, а проф. Симидчиев от София - област. Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!" ще представлява Благоевград, а адвокат Николай Хаджигенов е избрал да представлява 25 МИР - София.

Свързани статии
Последен ден за регистрация на кандидатите за президент ЦИК: Нужен е 50% вот за да бъде избран президент на първи тур ЦИК обмисля закупуването на повече повече от 1600 машини ЦИК започва приема на документи на кандидатите за президент ЦИК: "Още 1600 машини ще ни осигурят сигурност и спокойствие" Поне две седмици разлика при избори 2 в 1 Матева потвърди, че ЦИК може да организира избори 2 в 1 ЦИК проучва за избори 2 в 1 Депутатите отхвърлиха предложението за извънредни заседания за актуализация на бюджета Премиерът Янев: Очаквам депутатите да намерят в себе си сила и мъдрост
Тагове
ЦИК депутати
Коментари

Още от последните новини