Часове след убийството в Несебър бърза помощ, личен лекар и полиция без точна причина за смъртта на готвача

Часове след убийството в Несебър бърза помощ, личен лекар и полиция без точна причина за смъртта на готвача - E-Burgas.com

Киро Принца остава под домашен арест

Кирил Христов е опасен за обществото и би могъл да извърши ново престъпление или да се укрие ако не бъде върнат в ареста. Така апелативният прокурор Любомир Петров мотивира протеста си срещу определението на окръжния съд, който  измени мярката в домашен арест.

По делото има достатъчно събрани доказателства, а и самопризнания от страна на Христов за авторство на извършеното престъпление.

Пред въззивната инстанция Петров заяви, че тепърва ще се изяснява защо часове след убийството бърза помощ, личен лекар и полиция не са установили причина за смъртта. По думите на апелативния прокурор по делото са назначени  множество експертизи, както и следствен експеримент, които имат за цел да установят умишлено или непредумишлено е убийството на пострадалия и правен ли е опит то да се прикрие. Към момента обаче на Христов е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за  тежко умишлено престъпление, който предвижда от 10 до 20 години затвор. Предвид това прокурорът изрази опасения , че обвиняемия би могъл да се укрие ако не бъде върнат в ареста.

Той от своя страна заяви, че ще съдейства на съдебните органи, няма намерение да се укрива. "Той ми беше личен семеен приятел. Съжалявам за стореното, стана случайно", каза през сълзи Христов и помоли съда да потвърди домашния арест, определен от първоинстанционния съд. Пред апелативните магистрати адв. Росен Кожухаров представи медицинска епикриза , която сочи, че подзащитният му е с онкологично заболяване и в моментта е на специален медикаментозен режим. Предвид това и съдействието, което оказвал към момента на следствието, Кожухаров помоли мярката на Принца да бъде потвърдена. 

В рамките на половин час съдия Георги Кошничаров излезе с определение. Той се съобрази с мотивите на окръжните магистрати и потвърди тяхното определение. Киро Принца остава под домашен арест.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини