Бургазлийка сигнализира за опасна велоалея, след като велосипедист я прати в Спешното

Бургазлийка сигнализира за опасна велоалея, след като велосипедист я прати в Спешното - E-Burgas.com

Жената се е обърнала към обществения посредник Тодор Стамболиев

Бургазлийка пострада на излизане от Транспортна болница. Жената е била на профилактичен  преглед, когато на излизане от лечебното заведение я блъска велосипедист. Колоездачът се е движел по вело алеята, която е точно пред болницата. След инцидента, той е избягал и не помогнал на пострадалата. От удара бургазлийката пада на земята, губи съзнание и по спешност е приета в УМБАЛ- Бургас с мозъчно сътресение. Там е била на лечение три дни. За да предпази от други подобни инциденти, жената веднага сигнализира обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

Зачестиха случаите с пешеходци и на вело алеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават.”- пише до омбудсмана пострадалата жена.

Когато се запознах със сигнала, отидох на място и видях, че наистина само на няколко метра от входа на Транспортна болница е вело алеята. Поради наличие на рампа за трудноподвижни лица до аптеката и поставени саксии за цветя, няма добра видимост. Все пак става въпрос за Централен вход на болница, а тя се посещава в по-голямата си част от лица със здравословен проблем и често със затруднено или забавено движение и реакции. Имено липсата на видимост е станала причината  за случилия се инцидент. Странно е вело алеята да бъде на самия вход/ изход на лечебното заведение. Това, което се е случило с тази жена може  да не бъде единствен и изолиран случай. Затова са необходими мерки, за да стопираме подобни инциденти.”- казва общественият посредник Тодор Стамболиев. 

Омбудсманът на Бургас вече е изпратил писма до Началника на Отдел „Безопасност и организация на движението” към Община Бургас Иван Гюлев, както и до ръководството на Транспортна болница. 

 „Мисля, че е редно да бъдат взети мерки, или за ограничаване на движение на велосипедисти пред и в близост до входа на болницата или, като се вземат мерки за подобряване на видимостта на излизане от болницата. Най- удачно е, ако се вземат  мерки и в двете посоки.”- казва Тодор Стамболиев. Той се надява на адекватни резултати от институциите, за да могат да бъдат предотвратени инцидентите за в бъдеще. 

Коментари

Още от последните новини