Бургазлия - шампион по културизъм в САЩ разкри как възвръща силите си след натоварване

Бургазлия - шампион по културизъм в САЩ разкри как възвръща силите си след натоварване - E-Burgas.com

Отличаваният в множество състезания по културизъм в САЩ бургазлия Георги Вангелов, разказа за e-Burgas.com какво му помага да възвръща силите си при натоварвания след тежка тренировка. Той сподели, че неотдавна е открил възможностите, които дава използуването на барокамера за извършването на здравословни и релаксиращи процедури. 

Георги Вангелов е завършил музикално училище в Бургас със специалност кларинет, а след това и Музикалната академия в София. Запален по спорта е още от дете. В България, докато учи в Академията, работи като фитнес инструктор. В края на 2010 заминава на музикално турне в САЩ с Орлин Горанов и други видни изпълнители. Изнасят концерти из цяла Америка. След края на гастрола младият кларнетист решава да се установи в страната като емигрант. 

"Останах в Щатите с една раница на гърба", спомня си Георги. 

Тъй като имал опит като фитнас инструктор у нас, решил, че ще се посвети за известно време на боди билдинга. 

Първото участие на българина в състезание е в Otawa, IL, на щатското първенство по културизъм. За първи път там участва българин. Печели най-големите награди на шампионата. Става първенец в своята категория. После съдиите го избират и за абсолютен шампион на турнира. С този успех получава квота и правото да се явява на национални първенства. 

През 2012 година става шампион на щата Илинойс. А през 2013-та печели турнира Айрън мен.

Неотдавна Георги се е завърнал от Америка в родния Бургас. След като е направил завидна спортна кариера зад океана, днес тренира само за удоволствие. И за да поддържа формата си. 

"В културизма е нужно да се откажеш навреме, за да запазиш здравето си. Практикуването на този спорт е свързано неизменно с приемането на медикаменти. Които съвсем не са безвредни. Зравето на човек е най-важното. Проявих разум да спра със състезателната дейност, за да запазя своето здраве", откровен е Георги. 

Сега, когато е подложен на по-сериозни натоварвания, той използва хипербарната оксигенация в баркокемера, за да възстановява силите си по-бързо и да се чувства добре непрестанно.

Знаел, че много спортисти използват тази терапия като един от най-ефективните способи за възстановяване след натоварване. 

"Обичам преди да започна нещо, добре да се информирам и да си изясня за какво точно става дума", разказа Георги. Изчел всичко, което намерил като информация в Интернет за използването на барокамера и проучил възможностите за прилагането й у нас. Така стигнал до "Окси Клиник"-Бургас. Там бързо намерил общ език с управителя на терапевтичния център Красен Парушев, който също е спортист. И с професионалистите в екипа на базата. Започнал редовни процедури и бързо се убедил в ефекта от тях.

"Сега смело мога да препоръчам на всеки да се възползва от здравословните процедури в барокамера. Отидох в "Окси Клиник" с добри очаквания, а сега съм с още по-добри впечатления", коментира Георги. И е категоричен, че ободряващите сеанси му помагат да поддържа отлично здраве.

Галерия
Коментари

Още от последните новини