Бургазлии посрещнаха Татяна Лолова, Георги Тошев и Живко Петров с аплодисменти и отлично настроение

Бургазлии посрещнаха Татяна Лолова, Георги Тошев и Живко Петров с аплодисменти и отлично настроение - E-Burgas.com

да откриете сами на страниците на книгата. Събитието доведе в Бургас и двама неочаквани от Татяна Лолова гости: нейните внуци. "Тайно от мене са дошли в Бургас, а са софиянци" - разсмя тя за пореден път публиката.

В по-късните часове на вечерта публиката се пренесе в съседна зала, където притихнало ги очакваше пианото на Маестро Живко Петров. Старта на концерта обяви Маргарита Димова – Манева, която заедно с Маруся Русева е виновникът за All the jazz project, довел големия музикант на Порт Прим Арт Фест, Бу. „Честит празник на всички!“ – поздрави Живко Петров гостите на концерта си със Световния ден на музиката. „Развълнуван съм и съм благодарен на Маргарита и Маруся от All the jazz project, както и на Порт Прим Арт Фест за страхотната организация, за това, че вас ви има – затова и нас ни има. Приятно слушане!“ – поздрави маестрото публиката.  

След минути светлините притихнаха, а пианото оживя под пръстите на пианиста, композитор, аранжор, продуцент и носител на „Икар“ 2016 за съвременна българска музика Живко Петров. С концертна премиера той представи всички десет композиции от новия си, втори солов албум "TEN". За радост на всички присъстващи, той изпълни и творби от първия си пиано албум с класическа музика "After 4", както и избрани моменти от дискографията на общия му проект с Веселин Веселинов - Еко - бас и Димитър Семов - барабани - JP3 или Живко Петров трио. След всяко изпълнение публиката избухваше в аплодисменти и няколко пъти връща маестрото на бис. Музиката му буквално омагьоса присъстващите, които отново и отново изпращаха и посрещаха на крака момчето, което говори с пианото – за живота, пътя, светлините на града, любовта и лятото.

Днес 2 октомври, Порт Прим Арт Фест продължава. Фестивалът на изкуствата ще бъде открит официално от патрона си за 2019 година великолепната Богдана Карадочева от 18:30 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“. „Кралицата на шансона“ ще представи пред публиката своята автобиографична книга „Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две“. До нея на сцената ще застане Георги Тошев, за да презентира филма си за естрадната легенда – „Париж на Богдана“. Събитието е с вход свободен, всички са добре дошли.

Коментари

Още от последните новини