Бургаската Темида отваря врати на 6 април

Бургаската Темида отваря врати на 6 април - E-Burgas.com

За втора година Апелативен съд – Бургас и Административен съд – Бургас участват заедно в инициативата „Ден на отворените врати“. Двете институции ще посрещнат ученици от ПГРЕ „Г.С.Раковски“ и ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ на 6 април в сградата на Съдебна палата Бургас на

ул. “Александровска“ 101 от 10 ч. Десетокласници от двете гимназии ще имат възможност да се докоснат до ежедневната работа на органите на съдебната власт.

По програма младите хора ще научат повече за правата и задълженията на всеки гражданин  при влизане в съдебна институция и по време на съдебен процес. В конферентната зала на Апелативен съд – Бургас ще бъде демонстриран начина на случайно разпределение на делата. Разделени на групи учениците ще присъстват и в съдебни заседания в Административен съд – Бургас.

По традиция инициативата се провежда по повод 16 – април Денят на Българската конституция и професионален празник на юриста. Денят на отворените врати цели подобряване прозрачността в дейността на съдилищата, повишаване информираността на младите хора за работата на съда и изграждане на доверие в съдебната система.

 

Коментари

Още от последните новини