Бургаската метъл група Lost Memories: До края на лятото пускаме авторски парчета

Бургаската метъл група Lost Memories: До края на лятото пускаме авторски парчета - E-Burgas.com

Те са четирима – Вероника (вокали), Иван (лийд китара), Тихомир (бас/ритъм китара) и Милен (ритъм китара). Всеки от тях е уникален талант, който носи магията на музиката в себе си и допринася за развитието на групата. В свободното си време се събират, за да творят и преобразуват емоциите в изкуство. Млади хора, следващи мечтите си. Избрахме да ви ги представим в това интервю, защото за изгряващи родни банди като Lost Memories трябва да се говори.

 

Как дойде идеята за основаването на група и кога се случи това?

Създаването на групата се случи през ноември 2019г. Събрахме се, защото споделяме една и съща страст. В началото бяхме само трима - Иван, Тихомир и аз (Вероника), а по-късно намерихме и четвъртия ни член - Милен.

Как се спряхте на името Lost Memories?

Това е доста интересен въпрос. Един ден се събрахме, за да обсъдим името на групата, и в продължение на няколко часа записвахме различни варианти в една тетрадка. Така и не успяхме да стигнем до име, което да подхожда на стила ни. Точно преди всеки да си тръгне, Милен ни спря и каза: "Хора, събрали сме се да го решим, нека да го направим сега.". Известно време обмисляхме няколко варианта, на които се бяхме спрели, но изведнъж решихме да направим комбинация от две имена. И по този начин се появи името Lost Memories, което веднага се хареса на всички ни.

Кой ви вдъхновява да създавате музика? Следвате ли стила на определени музиканти? Всеки от нас има различни вдъхновения.

Вероника: Вдъхновявам се както от метълкор, така и от симфоничен метъл, като някои от групите са Parkway Drive, Trivium, Bleed from Within, Nightwish и Epica.
Иван: Откривам голяма част от вдъхновението си в класическите метъл групи, две от които са Pantera и Megadeth. Също така се вдъхновявам и от групи като Lamb of God, Machine Head и Slipknot.
Тихомир: Черпя вдъхновение най-често от екстремните групи As I Lay Dying, Currents, Shrine of Malice, Polaris и Crystal Lake, но също така и от мелодични групи като Stories, Breaking Benjamin и Hollow Front.
Милен: Намирам вдъхновение главно от метълкор групи, някои от които Wage War, Parkway Drive, Beartooth и While She Sleeps.

Пишете авторски парчета. Разкажете ни за тях.

В момента работим върху авторски парчета, които са в процес на създаване. Целта ни е до края на лятото да пуснем няколко песни.

Кой беше най-трудният и най-незабравимият момент за вас?

В края на юни ни поканиха на първата ни изява - наш самостоятелен концерт. Бяхме много ентусиазирани, но пред нас се изправиха някои трудности: времето ни притисна, имахме много кратък срок, за който да се подготвим. Това породи идеята да поканим втора група, с която да си разделим концерта. За жалост нещата не се случиха така, както бяха планирани и нямахме възможност да участваме.

Участвали ли сте в колаборация с друг изпълнител/група?

Все още не, но планираме да включваме и други изпълнители в нашето творчество.

Какви да очакваме в бъдеще? Какви са плановете ви?

Възнамеряваме да предоставим на слушателите комбинация от тежки и мелодични рифове, включващи както нежни, така и агресивни вокали. Главната ни цел е да продължаваме напред, каквото и да стане и да следваме общата ни мечта. Можете да ни намерите в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Twitter и Youtube, където ще можете да следите нашия прогрес.

Facebook: @wearelostmemories
Instagram: @wearelostmemories
Twitter: @LostMem42017074
YouTube: Lost Memories

Коментари

Още от последните новини