Бургас показа „Скритите тайни на Черно море“ в Пекин

Бургас показа „Скритите тайни на Черно море“ в Пекин - E-Burgas.com

Бургаската изложба "Скритите тайни на Черно море" бе представена на 25 септември 2019 г. в една от най-големите китайски корабостроителници /намираща се в провинция Дзянсу, КНР/. Експозицията е част от проявите на посолството в Пекин, планирани за отбелязване на 70-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република, която честваме през 2019 г.

Посланик Порожанов представи и разказа на китайските гости за замисъла на изложбата, подчерта важността на находките и големия интерес, който предизвиква.

Изложбата "Скритите тайни на Черно море" бе предоставена от община Бургас в партньорство с Параходство "Български морски флот" и Генералното консулство на България в Шанхай.

Откриването на изложбата бе част от церемония по пускане в експлоатация на кораб за насипни товари на Параходство "Български морски флот".

Проектът за серия кораби Bluetech 45 е подписан в рамките на инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа и по време на официалното посещение на китайския премиер Ли Къцян в България през лятото на 2018 г.

Изложбата показва 25 информационни табла за всички открити и изследвани кораби в Черно море, както и изчезналото селище в морската акватория, в района на устието на река Ропотамо

Коментари

Още от последните новини