Бургас пак остана без таксита през август

Бургас пак остана без таксита през август - E-Burgas.com
снимка: Иван Кацаров

Жълтите коли отново изоставиха града за сметка на курортите

Бургазлии се оплакват от липса на таксиметрови автомобили, които да се движат на територията на града през месеца август. Причината - шофьорите традиционно предпочитат през активния летен сезон да возят туристи до курортите. Тези курсове са много по-доходоносни, отколкото тези в рамките на града, където таксата може да скочи максимум до десетина лева. 

Хората обаче се оплакват, че рядко успяват да се свържат с таксиметровите компании, а когато това стане от там им отговарят, че няма свободни коли. 

Бургазлийката Христина Педикова дори се обърна към кмета Димитър Николов с призив общината да се намеси и да застави лицензираните таксиметорив компани да имат определен брой работенщи коли на територията на града за денонощие. Според нея най-трудно е да се намери свободен автомобил вечер, тъй като точно тогава такситата са по курортите.

Миналата година от „Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България“ аргументираха липсата на свободни коли през лятото с факта, че данъкът им е бил увеличен. Според тях това е отказало много шофьори от професията, а жълтите коли станали много по-малко като цяло. 

Коментари

Още от последните новини