Борисов в Бургас: Ще висите няколко часа в задръствания, защото така си гласувахте (видео)

Борисов в Бургас: Ще висите няколко часа в задръствания, защото така си гласувахте (видео) - E-Burgas.com

Според Димитър Николов срокът за строителството на Северния обход ще се измести за края на тази година

Бившият премиер Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов направиха оглед на строителството на Северния обход в Бургас. Обектът се бави, тъй като фирмата изпълнител 

"ГЕРБ на 17 май беше пуснал тоя път. Ако днес се захвана, до 17 юни ще го направя. Просто фирмите трябва да си получат парите, да работят денонощно и работата ще е свършена. Тук ще висите по няколко часа в задръствания, но хората така си гласуваха - :за "промяната". Тук трябва да се сложи един билборд с надпис "Това донесе промяната. Ние го оставихме финансирано на 100%," заяви Бойко Борисов. 

Северният обход трябваше да изнесе транзитния трафик за Поморие, Несебър и Слънчев бряг извън Бургас и по този начин да облекчи придвижването през летния туристически сезон. 

Според кмета на Бургас Димитър Николов срокът за строителството на Северния обход ще се измести в края на тази година. Причината е, че фирмата изпълнител не си е получила парите и бави редица плащания към подизпълнителите - кариери и асфалтови бази.

"Вече имаме две жалби от ръководството на Летище Бургас, че са силно притеснени за летния туристически сезон, защото с тези тапи те не могат да осигурят придвижването на туристите от Южното Черноморие" заяви още Николов.

 

Коментари

Още от последните новини