Борисов: Не забравяйте кой се подиграваше с вируса на 3 март

Борисов: Не забравяйте кой се подиграваше с вируса на 3 март - E-Burgas.com

"Защо е нужно да изпозлваме тази криза, някой да си прави политически PR?" заяви премиерът

Не забравяйте кой се подиграваше с вируса на 3 март. Ако зависеше от президента тогава, нямаше да вземем никакви мерки. А днес казва, че сме закъснели. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно изявление в Министерски съвет, в което коментира наложеното частично вето от страна на президента Румен Радев.

"Накрая да кажеш, че блокадата поражда повече проблеми, отколкото решава. Единственото, за което ще се използва армията е, защото полицаите, пожарникарите и жандармеристите ще намелят. И ако се наложи, тя ще се използва, за да подмогне техните действия" заяви Борисов. 

"Действително е много интересно това, което се случва и е доста неочаквано за мен. От неделя до днес сме провели две срещи с експерти, министри, щаб, секретари.. Всеки ден му се обаждам и му казвам какво ново сме направили. Включително и вчера. Днес сутринта той се обади, за да каже за двата мотива, заради които връща закона.Радев услужливо забрави да каже, че това е предложение на БСП", допълни той. 

"Казах да се замени думата "невярно" с каквато искат. Само тези, които зловредно пишат.

Сутрин и вечер Националния щаб от експерти дава цялата налична информация. Проф. Костов и проф. Мутафчийски имат стара вражда отдавна, но искам всеки специалист да се чуе. Каним го и правим съвет към правителството, заради следващите мерки.

Никой не може да каже колко време ще продължи тази пандемия. Не искаме да има специалист, чието мнение да не чуем. Когато са противоречиви, ние ги сравняваме"...

Коментари

Още от последните новини