Бомбаджиите от Айтоско: Невинни сме! Полицаите много ни биха, за да си признаем

Бомбаджиите от Айтоско: Невинни сме! Полицаите много ни биха, за да си признаем  - E-Burgas.com

Обвиненият като извършител на взрива Димитър заяви, че откритите в дома му експлозиви намерил край язовир

Антон Кабадов и Димитър Недялков, които са обвинени съответно като поръчител и извършител на взрива в къща в айтоското село Черноград, заявиха че се отказват от показанията си, тъй като са били дадени след полицейско насилие. Това стана по време на гледането на мярката на неотклонение на двамата в съда, където след едночасово заседание бе решено те да останат в ареста.

"Отказвам се от всичко, което съм дал като свидетелства, тъй като ядох много бой от полицаите. Те говориха вместо мен, а само се съгласявах. Куфарчето намерих край един язовир и го взех, за да не пострада някой. Мислех да го предам на полицията, защото ме беше страх, че могат да ме обвинят в нещо такова" обърна се Димитър Недялков към съда. Припомняме, че в неговия дом бяха открити ръчна бойна граната, една тортилова пресовка, капсул детонатор, огнеоперен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество патрони 22 калибър.

Към думите му се присъедини и обвиненият в поръчител на взрива Антон Кабадов. Той също заяви, че е бит от полицаите и показанията му са взети под натиск.

Кабадов живее в Германия, където миналата година е сключил брак и вече има малко дете. Той бил работодател на фирма с 15 работника, които по неговите думи щели да останат на улицата, ако той бъде задържан под стража. Според неговия адвокат няма логика Кабадов да поръчва взрив срещу къщата, в която живее бившата му жена с малкото му дете. 

Заседанието в Окръжен съд - Бургас продължи повече от час, след като бе прекъснато от токов удар. В крайна сметка съдът взе решение двамата обвиняеми да бъдат задържани за постоянно в ареста. 

Коментари

Още от последните новини