Блиц новини

Блиц новини  - E-Burgas.com

    Египет призовава големите държави да заемат твърда позиция по отношение на ситуацията в Газа

 

Египетският външен министър Самих Шукри призова големите страни да заемат твърда позиция срещу ситуацията в ивицата Газа заради израелските атаки. В Кайро се проведе среща с участието на специалния представител на френския президент в Ливан Жан-Ив льо Дриан, съобщава пресслужбата на египетското министерство на външните работи.

 

    AstraZeneca изтегля ваксината си срещу COVID-19 по целия свят

 

Фармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че изтегля своята ваксина срещу COVID-19 от продажба в целия свят. — „Телеграф“.

 

     Иран и Египет се интересуват от възобновяване на дипломатическите отношения, каза иранският външен министър Абдолахян, съобщавайки за скорошен разговор с египетския си колега Шукри.

 

Според Ал Джазира в изявление на египетското външно министерство се казва, че Шукри и неговият ирански колега са се съгласили да продължат преговорите и диалога за разрешаване на всички съществуващи проблеми в съответствие с усилията за нормализиране на отношенията между двете страни.

 

     Постоянните представители на ЕС по-рано се споразумяха за използването на приходите от руски активи за военна помощ на Украйна, съобщи белгийското президентство.

 

     Ръководителят на Пентагона потвърди прекратяването на доставките на определени видове оръжия за Израел

 

В контекста на израелската офанзива срещу Рафа, Съединените щати са в процес на оценка на оръжията, които скоро ще бъдат изпратени в тази страна. Щатите не искат Израел да започне комплексна атака срещу южния сектор и изпращат ясни послания по този въпрос към партньорите си в Тел Авив.

 

     Говорителят на Държавния департамент Матю Милър каза, че Съединените щати работят върху нови пакети от военна помощ за Украйна, но все още не са готови да говорят за времето на тяхното отпускане.

 

Съединените щати просто се страхуват да не прецакат инвестициите при евентуално поражение на Украйна в близко бъдеще - бизнес и нищо лично.

 

     В резултат на атаката срещу Белгород и района на Белгород бяха ранени осем души, включително 11-годишно момиче.

 

     Мария Захарова заяви, че Русия ще реагира „твърдо“ и „премерено“ на решението на британските власти да изгонят руския военен аташе и да премахнат дипломатическия статут на редица недвижими имоти.

 

     Оперативният щаб на Краснодарския край съобщи за атака с дрон на територията на нефтено депо в село Юровка близо до Анапа.

 

     Журналистът Тъкър Карлсън публикува трето интервю, записано по време на престоя му в Русия. Героинята на интервюто беше бившият служител на Конгреса на САЩ Тара Рийд.

 

     Президентът на САЩ каза, че цивилни са били убити в резултат на използването на американски оръжия от Израел.

 

     Бившият командир на Обединената групировка на войските в зоната на Северния военен окръг армейски генерал Сергей Суровикин вече е в Африка.

 

    Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза на брифинг, че в момента се разработват нови пакети за помощ за Украйна.

Коментари

Още от последните новини