Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите

Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите - E-Burgas.com

Гръцките власти обявиха днес, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП "Кулата-Промахон".

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП "Маказа-Нимфеа", който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка ще се прилага от 23 часа на 7 август, като тя предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23 ч. до 7 ч. Обръщаме внимание, че влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни, и др.), се доказва със съответните документи.

Припомняме, че от 15 юли 2020 г. българските граждани могат да влизат на територията на Република Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID 19, направен не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната на английски език в лицензирана лаборатория и предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП "Кулата-Промахон".

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
гърция море граница мерки
Коментари

Още от последните новини