Бай Иван Руския от село Росен: Рейзи два пъти ме излъга, че ще ми направи улицата

Бай Иван Руския от село Росен: Рейзи два пъти ме излъга, че ще ми направи улицата - E-Burgas.com
Пенсионерът е готов да вземе нещата в свои ръце, стига да му докарат материали

Да ми докарат един камион пясък и плочки, сам ще си я направя безплатно, ядосва се оперираният наскоро възрастен жител

Възрастен жител от созополското село Росен, което вря и кипя в изборния ден, изрази възмущението си от предишното управление на общината и в частност от екскмета Панайот Рейзи. Иван Атанасов Иванов, който местните знаят повече като Руския, сподели разочарованието си от липсата на ремонт на неговата улица, след неколкократни обещания, лично от кмета.

Първоначално Руския, който навремето е работил като строител на български фирми в Русия, където прекарал 39 години от живота си, отишъл на крак при Рейзи и му споделил за проблема с разбитата улица от неговата къща, в съседство с църквата до главния път на площада. Градоначалникът му обещал, че ще бъде ремонтирана, дори си записал и му казал на следващия ден да го чака, защото ще дойде лично до село Росен, за да я види. „Чаках го цял ден, не дойде“, сподели разочарованият пенсионер, който преди три години претърпял операция на очите, не вижда добре и трудно се придвижва.

„След две години, на аязмото на църквата, в горичката, беше там и му припомних. Той ми каза „Бай Иване лесна работа“. Сега на изборите го зърнах на площада, отидох да поговоря с него, но беше изнервен и не понечи да говори с мен“, сподели още Атанасов.

Неговата съпруга втора година работи и поддържа местната църква срещу обидните 50 лв. на месец. Никой не искал да се захване за тези пари, всички искали минимум 150 лв., затова попът им се помолил и жената склонила, единствено от добрина.

„Имах желание, понеже съм строител, да ми докарат един камион пясък и плочки, аз сам ще си я направя. Пари не искам! Преди три години ми направиха операция на очите, но не съм доволен. Преди по покрива вървях като петел, сега на земята ходя като пиян. Затова не работя“, признава бай Иван.

Сега той се надява новото управление да му влезе в положение и дългоочакваният ремонт на улицата му да бъде осъществен, но не само на обещания.

Коментари

Още от последните новини