България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството

България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството  - E-Burgas.com
Снимка: bnr

България е класирана на последно място в групата на така наречените догонващи страни от ЕС по заплащане на труда в сектора на производството. Според данни на статистическия институт на Германия, в страната ни се плащат средно по 6 евро за час положен труд.

На предпоследно място е Румъния, в която за един час работа се плаща средно 7,50 евро, следвана от Литва и Полша, съответно, с 9,50 и 10,40 евро на час.

Според публикуваната на сайта на германската статистика информация, най-високоплатен е трудът в Дания – 46,30 евро на час. На второ място е Люксембург с 41,30 евро на час, следван от Белгия, където за час работа средно се получават 40,70 евро.

Германия е на седмо място, като икономистите са изчислили, че за един час труд средно се плащат 35,90 евро на час.

В изследването се подчертава, че данните са 2019 година.

Източник: БГНЕС

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Искаме пари от ЕС, за да се справим с мигрантите Силно земетресение в Турция разлюля и България Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Нови отличия за бизнеса в Бургас Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
заплащане труд ЕС
Коментари

Още от последните новини