България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството

България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството  - E-Burgas.com
Снимка: bnr

България е класирана на последно място в групата на така наречените догонващи страни от ЕС по заплащане на труда в сектора на производството. Според данни на статистическия институт на Германия, в страната ни се плащат средно по 6 евро за час положен труд.

На предпоследно място е Румъния, в която за един час работа се плаща средно 7,50 евро, следвана от Литва и Полша, съответно, с 9,50 и 10,40 евро на час.

Според публикуваната на сайта на германската статистика информация, най-високоплатен е трудът в Дания – 46,30 евро на час. На второ място е Люксембург с 41,30 евро на час, следван от Белгия, където за час работа средно се получават 40,70 евро.

Германия е на седмо място, като икономистите са изчислили, че за един час труд средно се плащат 35,90 евро на час.

В изследването се подчертава, че данните са 2019 година.

Източник: БГНЕС

Свързани статии
Тъжна вест! Почина проф. д-р Мими Стойчева Хванаха 50-годишен бургазлия в столицата, издирван е за убийство Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Бизнесът има 3 дни да декларира данъците си пред НАП Протест в Бургас заради блудство с малолетен Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Разбиха наркооранжерия на 20-годишен в центъра на Бургас, задържани са и две девойки
Тагове
заплащане труд ЕС
Коментари

Още от последните новини