България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството

България е на последно място в ЕС по заплащане на труда в производството  - E-Burgas.com
Снимка: bnr

България е класирана на последно място в групата на така наречените догонващи страни от ЕС по заплащане на труда в сектора на производството. Според данни на статистическия институт на Германия, в страната ни се плащат средно по 6 евро за час положен труд.

На предпоследно място е Румъния, в която за един час работа се плаща средно 7,50 евро, следвана от Литва и Полша, съответно, с 9,50 и 10,40 евро на час.

Според публикуваната на сайта на германската статистика информация, най-високоплатен е трудът в Дания – 46,30 евро на час. На второ място е Люксембург с 41,30 евро на час, следван от Белгия, където за час работа средно се получават 40,70 евро.

Германия е на седмо място, като икономистите са изчислили, че за един час труд средно се плащат 35,90 евро на час.

В изследването се подчертава, че данните са 2019 година.

Източник: БГНЕС

Свързани статии
Интересни заглавия за бургазлии в съботния ден на фстивала DOCK (Снимки) Яхта за разходки пламна в Несебър (Видео) "Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки) Бургас отново домакин на голямо бизнес събитие Вече има задържани на протеста в София Функционират ли достатъчно ефективно паркоместата за инвалиди в Бургас? Ето жалбата на Иван Димитров Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Хотели и ресторанти свалят цените през септември Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Шефът на МВР не знаел за акцията срещу Мариан Колев и "Хиполенд"
Тагове
заплащане труд ЕС
Коментари

Още от последните новини