Българи са в огнище на коронавирус в германски завод

Българи са в огнище на коронавирус в германски завод - E-Burgas.com

180 работници от комбинат за пакетиране на месо в западния германски град Косфелд са дали положителна проба за коронавирус, съобщи ДПА. Повечето от засегнатите са от Румъния и България. Те живеят във временни квартири близо до комбината.

По думите му всички 1200 работещи в предприятието се търсят, за да бъдат тествани. Вече са взети 900 проби. Комбинатът, който се намира близо до границата с Нидерландия, беше затворен по нареждане на здравния министър на федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия заради огнището на вируса сред работниците. Към вчерашния ден 13 от инфектираните са били хоспитализирани.

В четвъртък броят на случаите в предприятието беше 129.

В друг комбинат за месопакетиране в същата германска федерална провинция, в град Ор-Еркеншвик, притежаван от същата компания, също има огнище. 33 от общо 1250 работници са дали положителна проба.

Областните власти разпоредиха всички работeщи в кланици да бъдат тествани.

В северната провинция Шлезвиг-Холщайн здравните власти също наредиха всички работещи в кланици да бъдат тествани, след като 109 човека от сектора в град Бад Брамщет дадоха положителна проба. "Има още доста какво да се желае, за да бъде намален рискът за безопасността и здравето на персонала в кланиците", каза Аня Пил, член на управителния съвет на синдиката ДГБ, допълва Дарик.

Германия, където има доста потвърдени случаи на заразяване с коронавирус, но сравнително малък брой починали, постепенно започва да разхлабва въведените в средата на март ограничения за овладяване на епидемията, отбелязва ДПА.   

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000
Тагове
коронавирус българия
Коментари

Още от последните новини