Азис дължи над 600 бона на държавата – данъчните му взимат апартамента!

Азис дължи над 600 бона на държавата – данъчните му взимат апартамента! - E-Burgas.com

azis

Азис е на път да се раздели с единственото жилище, което притежава на свое име заради неплатени данъци, съобщи "Всеки ден".

 Оказва се, че най-популярният ни изпълнител има задължения към държавата в размер на повече от 600 000 лева, заради което данъчните са го погнали и вече дори са запорирали имота му, намиращ се в луксозна кооперация в столичния квартал "Малинова долина".

 Проблемите на чалга изпълнителя с държавните бирници не е от вчера или днес. Още през 2010 г. перхидроленият певец попаднал под ударите на НАП заради неплатени данъци към държавата и оказва се, проблемите му към днешна дата са вследствие отказа му да си изплати задълженията до стотинка, а с времето лихвите върху и без това крупната сума се трупат ударно. Справка в имотния регистър показва, че апартаментът на Васил Троянов Боянов в кв. "Малинова долина" е запориран заради неизплатени данъци.

Постановлението от приходната агенция е от 28 март тази година и докато не си погаси задълженията до стотинка, изпълнителят на "Напипай го" не може нито да продаде, нито да прехвърли собствеността си.

 Близки до звездата разказват, че до запора се е стигнало, след като Азис е обжалвал ревизионните актове в съда, но изгубил в битката срещу Темида. Певецът смятал, че голяма част от наложените му данъци не трябва да бъдат платени, заради което завел съдебен иск, който впоследствие обаче не бил уважен от съдията.

 "Данъчните му предложиха да внесе 30% от дължимите суми, след което да разсрочи останалата сума за плащане в рамките на няколко години, но той категорично отказа да плати и стотинка. Сега ще плаща всичко, барабар с лихвите, дано само не му вземат имота", споделят приятели на популярния ексцентрик.

 Оттук насетне, ако Азис откаже да погаси задълженията си в приходната агенция, апартаментът му ще бъде обявен за продан на публичен търг, съобщава "Всеки ден", като се позовава на свои източници от НАП. За да спаси друг свой имот от подобна съдба, намиращ се в същата сграда, през 2011 г. Василка е прехвърлила жилището на приятелката си Галина Георгиева.

Коментари

Още от последните новини