Арестуваният за убийството в "Слънчев бряг" признал вината си

Арестуваният за убийството в
Снимка: Булфото

Необуздана ревност – това е единствената причина за убийството на хазартния бос Коста Николов. В това беше категоричен окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Според Чинев, тежко ранената млада жена е постъпила на работа при Коста Николов в началото на месец май. Николов е проявил веднага интерес към нея и почнал да я кани на вечери, казва прокурорът.

37-годишният мъж, арестуван за убийството на бизнесмен в "Слънчев бряг" в събота вечер, е признал вината си, предаде Нова Тв. Той заявил, че мотивът за престъплението е ревност. Това каза в ефира на "Здравей, България" окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

При нападението беше тежко ранена и млада жена.

„Обвиняемият и пострадалата са се запознали и са започнали своите по-близки отношения в началото на май. Тогава тя е постъпила на работа при убития. По информацията, с която разполагаме по делото, жертвата е проявил интерес към младата жена. От една страна той е имал недобро отношение към нея, знаейки за връзката й с дееца, а от друга страна непрестанно и упорито я е ухажвал. Той я е канил на вечери, бил е галантен. Именно това е породило ревността у дееца”, каза прокурор Чинев.

„Това е показно убийство, не защото има любовен триъгълник. Това е моето предположение. Това е за назидание на богатите хора. Този човек го познавам много добре, той не е имал конфликти с никого, на никого не е дължал пари”, заяви свидетелка на престъплението.

„Момичето е споделило на извършителя на убийството, че е тормозена от своя шеф. Същевременно тя е признала, че е била ухажвана от него”, каза още окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Нападателят е задържан за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство и за опит за убийство.

Коментари

Още от последните новини