Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани

Арести за бургаски водачи, шофирали дрогирани - E-Burgas.com

Седем водачи от областта са задържани за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщават от МВР. Те са хванати по време на традиционните седмични проверки на служителите на реда.

Водачите са на възраст от 19 до 50 години. Трима от водачите / на 20, 30 и 47 години/ шофирали след употреба на канабис, един 24 годишен водач от айтоското село Черна могила шофирал л.а. „Мерцедес Е 200”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин, един 19 годишен айтозлия шофирал л.а. „Ситроен 3хС”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин, един 33 годишен мъж от Ахелой шофирал л.а. „Ситроен Саксо”, с бургаска регистрация, след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин, а друг 50 годишен бургазлия шофирал л.а. „Шевролет Авео”, с бургаска регистрация, след употреба на бензодиазепини.

В един случай водач на автомобил отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 1 578 нарушения на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани пет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани осем пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четири водачи.  

Свързани статии
Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Акция на "Пътна полиция" срещу пияни и дрогирачни водачи в цялата страна Черешова задушница е, ето каква е организацията на движението около гробищата Нова акция на пътя: Проверяват тирове и автобуси в цялата страна ТИР катастрофира между Зимница и Карнобат Турски пилот пострада тежко на Рали Сливен Мъж загина, а жена е ранена в тежка катастрофа на "Тракия" Автомобилен експерт: На камерата всички намалят и създават тапа, след което дават газ и правят катастрофи Черен уикенд: Четирима загинаха в катастрофа на пътя София - Варна, двама са в тежко състояние Ясен е виновникът за снощната катастрофа, разследват защо е навлязъл в насрещното
Тагове
акция автомобили трафик пешеходци кат
Коментари

Още от последните новини