Акция "Дрога" се провежда в цялата страна

Акция

Акция "Дрога" се провежда в цялата страна и много задържани в рамките на седмица за производство или разпространение на наркотици, съобщава БНТ.

Миналата нощ бяха открити 10 кг хероин в специален тайник на кола, а шестима бяха задържани. Две други организирани престъпни групи са разбити вчера. Едната от тях с международно участие.

Едната група действала на територията на Сливен и София. В нея участвали четирима души - всичките многократно осъждани. Разследването твърди, че са произвеждали метамфетамини и амфетамини. Снабдявали се със суровините от собственик на аптека.

"Той им е продавал значителни количества лекарства, които са съдържали ефедрин и псевдоефедрин, който е прекурсор, който способства изготвянето на метамфетамини и амфетамини", каза Христо Кръстев - говорител на Специализираната прокуратура.

Втората група действала в София. Пласирала дрогата в столицата, във Враца и в Северна Македония. Задържаните са четирима - двама българи и двама братя македонци. Двамата българи са заловени в момент на продажбата на 1 килограм амфетамин. Недалеч от мястото на акцията са установени и другите двама от групата.

"Имало връзка между двете престъпни групи от Сливен и София и те са търгували помежду си с наркотици. При първата група са иззети половин килограм метамфетамин, а при втората в София около 3 кг метамфетамин", поясни Христо Кръстев.

Освен това в групата от Сливен са намерени оръжия и предмети, които приличат на културно-исторически ценности. От спецпрокуратурата похвалиха ГДБОП за двете реализации.

"Действително работиха изключително интензивно, изключително конфиденциално и най-вече изключително професионално", обясни Валентина Маджарова - ръководител на Специализираната прокуратура.

През последното деноноще бяха задържани още седем души с наркотици. 10 кг хероин бяха заловени в кола на магистрала "Тракия". В Нова Загора пък е задържан 53-годишен криминално проявен с над 660 дози хероин.

Свързани статии
Нова акция на КАТ, на всеки час патрулка тръгва към морето Акция срещу банди автоджамбази блокира подстъпите към Бургас МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори Над 9100 проверки са извършени от началото на акцията по пътищата В първите часове на акцията: Дрогирани и пияници зад волана са заловени навсякъде Започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотици Над 700 нарушители по пътищата у нас само за денонощие Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна "Пътна полиция" с нова акция в страната, следят за колани и каски
Тагове
акция дрога
Коментари

Още от последните новини