Aкадемичната година в университетите започва присъствено

 Aкадемичната година в университетите започва присъствено - E-Burgas.com
uni-sofia.bg

Има и ВУЗ-ове, където обучението ще е онлайн, а практическите занятия ще са присъствени

Академичната година в университетите ще започне присъствено. Или поне докато няма промяна в епидемичната обстановка. Това обяви служебният министър на образованието Николай Денков, който присъства на церемонията по откриване на академичната година в УНСС.

Той допълни, че решението онлайн или присъствено да е обучението зависи и от ректорите, допълни  Денков, цитиран от "Дарик". 

Денков каза, че засега ректорите на повечето места са решили лекциите да се провеждат присъствено. Има и ВУЗ-ове, където обучението ще е онлайн, а практическите занятия ще са присъствени.

"Другата възможност за преминаване в дистанционна форма на обучение, ако има рязко влошаване на ситуацията. Тогава здравното министерство има право да спре учебните занятия. Засега нямаме такива индикации", коментира министърът.

Ректорът на УНСС Димитър Димитров заяви, че годината за студентите при тях започва присъствено.

„Бих искал да ви призова да разберете, че както и медицинската криза, с която трябва да се справяме днес, така и много други кризи могат да се решават само по един начин – когато се комбинират знания чрез екипи от различни експерти от най-различни научни области. Виждаме как една медицинска криза лесно може да се превърне в икономическа, оттам в социална и политическа. Тя не може да бъде решена само със знанията на една наука. Вие сте бъдещето и затова само мога да ви пожелая успех и с каквото можем ние, вашите преподаватели, както и МОН ще се опитаме да ви помогнем в тези ваши усилия. На добър час“, обърна се Денков към бъдещите висшисти от УНСС.

В двора на Университета за национално и световно стопанство е открит мобилен пункт за ваксинация. В следващите дни ще заработи и постоянен кабинет за имунизация в сградата на висшето училище, съобщи ректорът проф. имитров.

Коментари

Още от последните новини