Адвокатът на Николай Димитров: Той е в ареста незаконно, обвиненията са само от един свидетел

Адвокатът на Николай Димитров: Той е в ареста незаконно, обвиненията са само от един свидетел  - E-Burgas.com

"Излишно бе да бъде воден в сградата на Общински съвт с белезници" смята адв. Ина Лулчева

Николай Димитров е държан в арестна незаконно. Това заяви адвокатът на кмета на Несебър Ина Лулчева в „Тази сутрин“ по бТВ.

"Той е в ареста без основание. Когато нещо е незаконно - не може да се направи прогноза колко време ще остане там. Този човек го държат в ареста, защото един свидетел казва, че през август друг обвиняем е отишъл при него и му казал "Ще ни съдействаш ли за изборите, ще си платим". заяви магистратът. 

Тя допълни, че Николай Димитров е водил само един разговор с въпросния свидетел.

Според адвокат Лулчева е било абсолютно излишно кметът на Несебър да бъде воден с белезници в сградата на Общински съвет, тъй като е очевидно, че той няма да избяга. Тя определи тази демонсстрация като "засилена грижа". Тя изрази изненада и от факта, че със случай за купуване на гласове се занимават от Специализиранита прокуратура, след като досега подобни престъпления са били в юрисдикцията на окръжните прокурори. 

"Ако се водеше нормално разследване - щяха да се съберат доказателства, да се разпитат свидетели и чак тогава да се прецени вината. За мен това задържане има политически характер. Когато задържиш кмет и общински съветници два дни преди изборите - това е опит за намеса във вота" заяви Лулчева. 

Коментари

Още от последните новини