8 години затвор за Иванчева

 8 години затвор за Иванчева - E-Burgas.com

Присъда от 8 години затвор получи бившата кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева предаде "Нова". На втора инстанция тя беше призната за виновна, че е поискала и получила подкуп. Присъдата беше произнесена от Апелативния спецсъд.

Бившата й заместничка в общината - Биляна Петрова, получи година по-малко затвор. Тя е виновна само по обвинението, че е улеснила Иванчева да поиска и получи 250 000 евро. Апелативните магистрати прецениха, че Петрова няма вина по обвинението, че е участвала в уговорките по размера на подкупа.

Петко Дюлгеров е виновен за това, че улеснил Иванчева да поиска и получи подкуп. С негова помощ парите били намалени от 250 на 187 хил.евро, отчете Апелативният спецсъд. Затова той получи получи 6 години затвор.

На първа инстанция присъдите бяха съответно 20, 15 и 12 години затвор.

Натоящото решение може да се обжалва пред ВКС.

През април 2018 г. бившата кметица на столичния район "Младост" и нейната заместничка Биляна Петрова бяха задържани при спецакция на прокуратурата в центъра на София, а в колата им беше открита голяма сума пари. Според държавното обвинение Иванчева и Петрова са поискали подкуп от 500 000 лева от бизнесмена Александър Ваклин. Срещу тази сума те трябвало да разпишат разрешително за строеж. Делото претърпя множество обрати на първа инстанция. Според първоинстанционния съд е имало искан, но неполучен подкуп. Така случаят стигна до Апелативния спецсъд. 

Коментари

Още от последните новини