51 деца от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори” получиха дипломи от посланика на Португалия

51 деца от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори”  получиха дипломи от посланика на Португалия  - E-Burgas.com

Частното училище е първото в страната, където се изучава португалски език

51 възпитаници на Частно Начално Училище „Д-р Мария Монтесори" – Бургас получиха дипломи за завършен първи етап на обучение по португалски език.  Събитието се проведе вчера в КЦ “Морско Казино“ и с него се даде официален старт на седмицата на португалския език в Бургас.

Специално за церемонията по връчването на дипломите в Морския град пристигна Негово Превъзходителство Посланикът на Република Португалия Луиш Фераш. Той стана част от програмата, която децата от „Монтесори“ и техните преподаватели бяха подготвили, а родители и гости научиха интересни факти като например от къде произлиза името на страната, какви забележителности и богатства има и коя е най-харесваната и прочута португалска изпълнителка.

Събитията по повод Седмицата на португалския език ще продължат до петък, като в програмата са заложени куп интересни моменти. Сред тях са тематични забавни игри, прожекция на филми и кулинарни демонстрации.

За ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“ - Бургас:

ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“ е първото Монтесори училище в България.

То е първото начално училище в България, където започна изучаването на португалски език.

Мисията на училището е да развива потенциала на всеки ученик, подготвяйки го да бъде отговорен участник в световната общност, като се фокусира върху развитието на характера, лидерството, уменията за мислене, знания за живота, умения за управление и творчески способности, способности за общуване, сътрудничество, отговорност и самоконтрол.

Добре структурираната и проверена от времето методология е свободна за адаптация на индивидуалните развиващи нива, интереси и сили на всеки ученик.

Целта  е да се окуражи развитието на всяко дете, изграждайки самостоятелни мисли и умения, осведоменост за света, емпатия и увереност.

Галерия
Коментари

Още от последните новини