5 отбора, 5 ястия, 1 съдия- шеф Манчев журира кулинарно състезание в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров"

5 отбора, 5 ястия, 1 съдия- шеф Манчев журира кулинарно състезание в ПГТ

* Състезанието  е част от кампанията "Мисията е възможна" на ОП"Развитие на човешките ресурси" и МТСП

5 отбора с деца от социални услуги в Бургас и възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров"  ще вземат участие утре /22 февруари/ в кулинарно състезание "Ти си ШЕФ-ът".

Задачата им ще бъде да приготвят различни ястия от риба. Всеки отбор ще се състой от 5 деца и един преподавател от професионалната гимназия, който ще подпомага с професионални съвети всеки кулинарен тим. Тежката дума за финалното класиране ще има най-взискателния, но справедлив съдия-  шеф Иван Манчев.

Събитието е част от Националната кампания "Мисията е възможна" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. В събитието ще участват заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместник-кметът Йорданка Ананиева и народни представители.

Кулинарното състезание ще се проведе от 11:00 часа на 22 февруари (събота) в ресторант "Младост" на Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров.

 В 10:30 часа е предвиден брифинг за журналистите, в който ще участват зам.-министър Зорница Русинова, кметът на Община Бургас Димитър Николов и народни представители.

Коментари

Още от последните новини