35% от учителите са готови да напуснат работа заради ваксините

35% от учителите са готови да напуснат работа заради ваксините - E-Burgas.com

86% от учителите не одобряват въвеждането на зелен сертификат в образователната система, а близо 35% са готови са напуснат, ако трябва да показват тест или ваксинация, за да работят. Едва 12% от педагозите са готови да го ползват, както вече са принудени хиляди българи.

Въвеждането на зелен сертификат ще блокира образователната система, ще доведе до отлив на учители и ще създаде брутални трудности на българските родители. Това предупреждават в открито писмо до здравния министър от синдикат "Образование" на КТ "Подкрепа".

От профсъюза призовават министър Стойчо Кацаров да подобри комуникацията си с образователните експерти. 

"Нека диалогът, а не политическия диктат да бъде водещ при Вашите следващи решения и заповеди", пише председателят на синдиката д-р Юлиян Петров.

Той посочва, че профсъюзните структури запазват готовност да реагират "с всички възможни средства, включващи протести и стачка при липса на диалог в тази трудна ситуация".

Въпросът ще се въведе ли зелен сертификат и в училищата към момента е твърде неясен.

"До 4 седмици държавните служители и учителите вероятно също ще бъдат задължени да имат зелен сертификат”, обяви през седмицата зам.-министърът на образованието Димитър Петров.

В същото време готовност за такава огромна промяна поне на този етап не се вижда - и сега националната система непрекъснато блокира, а безплатните тестове не са широко достъпни.

Свързани статии
Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бургаски учители трети на Спартакиада Бургаски учители на първолаци се обучават по специален проект Преболедували ковид учители ще се преглеждат безплатно при специалист Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Синдикат: 87% от учителите не са готови да правят тестове на децата Напредък: Ваксинираха се 40% учители и 5% ученици Кметът Димитър Николов със специално послание към бургаските учители Лек ръст на ваксинацията сред учителите
Тагове
Учители
Коментари

Още от последните новини