29-годишна родилка почина

29-годишна родилка почина  - E-Burgas.com

29-годишна родилка в Русе почина часове след раждането на второто си дете, научи NOVA. Новороденото момченце е в добро състояние. Според близките на жената тя не е имала съпътстващи заболявания, раждането е осъществено на 23 май с операция, която е минала нормално. 12 часа по-късно 29- годишната Ивелина е починала.

Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да й обърне внимание. Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Те са решени да търсят истината в съда. От Университетска болница "Канев" отказаха коментар, докато не излезе резултат от аутопсията.

„Роди със секцио. Детенцето проплаква веднага. Не е имало проблеми нито при нея, нито при него и след 12 часа умира просто. Само се оплакваше, че много я боли и аз я успокоявах. Прати ми съобщение, че сестрата спи”, разказа Мартин, съпруг на починалата жена.

„Оставили са я да умре. Един лекар ще се грижи, ще ходи да я проверява”, каза Величка Георгиева, майка на починалата родилка.

Коментари

Още от последните новини