25 души се заразиха в център за деца във Варна

25 души се заразиха в център за деца във Варна - E-Burgas.com

Осем деца и 17 служители от Дома за медико-социални грижи във Варна са с COVID-19. Взети са всички мерки за безопасност, направена е пълна дезинфекция на сградата. Заради заразата в дома не се допускат външни лица. Временно е преустановена и работата на Центъра за ранна интервенция и рехабилитация на деца с двигателни проблеми, предаде БНТ.

Заразените с COVID-19 деца в дома са без симптоми, сред тях има и бебе на два месеца. "Изолирани са в отделно отделение, отделени са от другите деца. За тях се грижат три постоянни екипа, които се редуват на 24 часа. Служителите, които са с COVID мога да кажа, че карат леко инфекцията", заяви директорът на дома Стефка Джанкова.

За да се върне на работа, всеки служител, който е бил под карантина, трябва да представи отрицателен PCR тест.

"Екипите работят с предпазно облекло. Имаме всичко и облекло, маски, калцуни, шлемове. Нищо не ни липсва. Имаме достатъчно дезинфектанти. Смятам, при така направената организация, няма да допуснем по сериозни щети ", допълни директорът.

До изтичане на карантината е преустановена дейността на рехабилитационния център. "Работи само на амбулаторен принцип рехабилитацията, не приемаме от страната деца с придружители, поради ситуацията с карантината", каза още Джанкова. Всички заразени от персонала: лекари, сестри и детегледачки, са на домашно лечение, като карантината им е до 26 ноември.

 

Свързани статии
Млад мъж от Обзор почина след часове лутане по болници в БургасДом за възрастни хора пламна с ковид в Ямбол, заразените са 60Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно2689 заразени с COVID-19, близо 600 са излекуваниЧетирима върховни съдии пипнаха коронавирусРЗИ: Морето край Варна не е замърсеноБургас и Варна в надпревара за градска железница с европариСпипаха бракониерски мрежи с калкан във Варненско Журналист е открит мъртъв край Варненското езеро Ударни проверки за спазване на карантината във Варна
Тагове
коринавирус варна център за деца заразени
Коментари

Още от последните новини