2000 пенсионери от Австрия ще почиват в Слънчев бряг, първите пристигат днес

2000 пенсионери от Австрия ще почиват в Слънчев бряг, първите пристигат днес - E-Burgas.com

7 групи австрийски пенсионери ще бъдат на едноседмична почивка в Слънчев бряг, първата смяна пристига днес, последната ще е в средата на юни, пише "24 часа".

За всеки ден от престоя им е организирано събитие - екскурзия до историческо място или винена дегустация.

Хотелът ни бе почти 100 процента пълен с туристи от Румъния по време на Великденските празници, така че сме в пълна готовност да посрещнем гостите от Австрия, каза управителят Христо Караилиев.

Около десетина бази в Слънчев бряг са отворили в края на април, те са били резервирани основно от румънци и по-малко българи. Гърци и сърби прекараха празничния уикенд в хотел "Мариета палас" в новата част на Несебър.

Текат последните ремонти преди началото на активния сезон - подменяме тротоарни настилки, осветителни тела, обновяване видеонаблюдението, коментира  изп. директор на Слънчев бряг Златко Димитров.

Курортът чака рекорден брой туристи, след спада през сезон 2015 сега записванията за повечето пазари са на плюс. Най-изразителен е ръстът при поляците, но се очакват доста повече чехи и разбира се руснаци, каза хотериерът Венелин Ташев.

Според него опитните в бранша няма как да допуснат дубражи, тъй като дори и да се презастраховат с повече резервации, никога не договарят цялата база, винаги оставят резерви. Проблеми обаче могат да се получат при собственици на хотели, които не са наясно с особеностите на бранша и не са наели професионалисти.

Един от обсъжданите въпроси на срещата с министър Ангелкова бе необходимостта от по-строги мерки за сигурност, ние смятаме, че те трябва да започнат още от реда в хотелите, коментира пред "24 часа" Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.

Коментари

Още от последните новини