17 бургаски училища слагат шкафчета за раниците на учениците

17 бургаски училища слагат шкафчета за раниците на учениците - E-Burgas.com

В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали

Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. От тях 17 училища се намират на територията на Бургас. Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от Министерството на образованието и науката (МОН). Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са в размер на 2 894 068 лв. Списъкът на класираните е публикуван на официалната страница на МОН.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да закупят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия. 

Списък с бургаските училища, които са одобрени от МОН:

ОУ "Антон Страшимиров"

ОУ "Георги Бенковски"

СУ "Христо Ботев"

СУ "Добри Чинтулов" 

СУ "Епископ Константин  Преславски" 

ОУ "Васил Левски" 

ОУ "Найден Геров" 

СУ "Петко Росен"

ОУ "Свети княз Борис І

ППМГ "Акад. Никола Обрешков"

СУ "Иван Вазов"

ОУ " Христо Ботев"

СУ "Йордан Йовков"

ОУ "Свети Климент Охридски"

Начално базово училище  "Михаил Лъкатник"

ОУ "Васил Априлов"

ОУ "Елин Пелин"

 

Коментари

Още от последните новини