150 бургазлии вече трупат точки от боклука си

150 бургазлии вече трупат точки от боклука си - E-Burgas.com

Над 4000 души са получили по 5 литра безплатен компост срещу документ за платени данъци

150 баркод карти са издадени през първите две седмици, откакто стартира точковата система на ОП "Чистота ЕКО" в Бургас.  Това съобщиха от общинското предприятие за e-Burgas.com. Кампанията за отчитане има за цел да стимулира гражданите да изхвърлят боклука си разделно

Точковата система се въвежда поетапно, като работещи с електронната система към момента са 7 броя мобилни центрове. До този момент интересът на гражданите е много голям, което се отразява и на предадените за преработка отпадъци. Наградите, които ще се раздават на първите десет граждани, събрали най-голям брой точки, ще бъдат предоставени от община Бургас. Те ще бъдат обявявани в начало на следващата година, заедно с имената на гражданите, събрали най-голям брой точки. Скоро класирането ще може да се следи и онлайн. 

От ОП "Чистота ЕКО" съобщиха още, че до момента  4412 са получили по 5 литра пакетиран, висококачествен компост срещу представен документ за платени данък сгради и такса битови отпадъци в пълен размер за всеки отделен имот. 

 

Коментари

Още от последните новини