Заразеното семейство от Руен е добре! Издирват се пет лица, пътували с бащата от Франция с микробус

Заразеното семейство от Руен е добре! Издирват се пет лица, пътували с бащата от Франция с микробус - E-Burgas.com

Четиримата новооткрити в Бургаско с коронавирус са под домашно лечение.Те проявяват леки симптоми на заболяването, в добро състояние са и нямат сериозни оплаквания. Това съобщи по време на заседанието на  Общинския кризисен щаб днес директорът на РЗИ – Бургас доктор Георги Паздеров.

Той допълни, че в момента се издирват 5-те контакти лица на мъжа от Руенско, който се е прибрал от Франция с микробус заедно още петима граждани от различни областни градове на страната.

Мъжът и неговото семейство му са поставени под задължителна карантина от 28 дни.

От снощи е в сила нова заповед на министъра на здравеопазването, според която не само хората с доказана коронавирусна инфекция се поставят под карантина, но и техните семейства. Срокът на карантината се удължава от 14 на 28 дни.

Свързани статии
270 са новите заразени с коронавирус у насБургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус270 нови случаи на коронавирус у насПак скок на новозаразените с коронавирус у насРекорден ръст на новозаразените в светаЕдин случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната292 новозаразени за последните 24 часаПрофесор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата странаСедем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи
Тагове
коронавирус руен
Коментари

Още от последните новини