Заразените с Covid-19 у нас вече са 1015, три са новите случаи в област Бургас

Заразените с Covid-19 у нас вече са 1015, три са новите случаи в област Бургас - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Област Плевен се очертава като новото огнище със 17 случая за последното денонощие

За последните 24 часа 49 са новите пациенти. От тях в болница са 21. Общата бройка е 1015 заразени в България - с 5,1% повече от вчера. Това заяви на редовния сутрешен брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Активните са 795. За първи път имаме област, която е повече от София - това е Плевен със 17 случая. 13 са от завод "Мизия", 2-ма в УМБАЛ "Превен" и 2-ма в УМБАЛ "Червен бряг".

За София са 16 случая - в "Александровска" - трима, в Инфекциозна болница - 1, във ВМА - 1, и амбулаторни са 11. Във Видин са 4. В Бургас, Кюстендил и Сливен има по 3 нови случая, а Хасково, Благоевград и Пазарджик с по един нов случай.

Има нов случай при непълнолетните. Момиче на 15 години в Кюстендил, в добро общо състояние, не е в болница.

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Единият е на лекар във Видин, другият на медицинска сестра в Сливен и третият е на медицинска сестра в Бургас.

Излекуваните са 174 случая - това е 17,1% от всички заразени. Четирима са нови: трима мъже и една жена. От ВМА има изписани двама, в Кюстендил - един и в Пазарджик - един.

Има двама починали за денонощието. Една жена от Сливен на 77 години и и 49-годишен мъж, който след 11 дена интубация е загинал в "Пирогов". Няма данни за придружаващи заболявания на починалите лица. Общият брой на починалите е 47.

281 пациенти са настанени в болница, 40 са в интензивни отделения.

На въпрос ще се постави ли плевенското село Буковлък под карантина, генерал Мутафчийски отговори:

"Там са около 4000 души население и 4 души, идентифицирани като заразени. Според Националния оперативен щаб това е твърде малка бройка, за да се наложи карантина на цялото село."

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини