Заразените с Covid-19 у нас вече са 1015, три са новите случаи в област Бургас

Заразените с Covid-19 у нас вече са 1015, три са новите случаи в област Бургас - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Област Плевен се очертава като новото огнище със 17 случая за последното денонощие

За последните 24 часа 49 са новите пациенти. От тях в болница са 21. Общата бройка е 1015 заразени в България - с 5,1% повече от вчера. Това заяви на редовния сутрешен брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Активните са 795. За първи път имаме област, която е повече от София - това е Плевен със 17 случая. 13 са от завод "Мизия", 2-ма в УМБАЛ "Превен" и 2-ма в УМБАЛ "Червен бряг".

За София са 16 случая - в "Александровска" - трима, в Инфекциозна болница - 1, във ВМА - 1, и амбулаторни са 11. Във Видин са 4. В Бургас, Кюстендил и Сливен има по 3 нови случая, а Хасково, Благоевград и Пазарджик с по един нов случай.

Има нов случай при непълнолетните. Момиче на 15 години в Кюстендил, в добро общо състояние, не е в болница.

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Единият е на лекар във Видин, другият на медицинска сестра в Сливен и третият е на медицинска сестра в Бургас.

Излекуваните са 174 случая - това е 17,1% от всички заразени. Четирима са нови: трима мъже и една жена. От ВМА има изписани двама, в Кюстендил - един и в Пазарджик - един.

Има двама починали за денонощието. Една жена от Сливен на 77 години и и 49-годишен мъж, който след 11 дена интубация е загинал в "Пирогов". Няма данни за придружаващи заболявания на починалите лица. Общият брой на починалите е 47.

281 пациенти са настанени в болница, 40 са в интензивни отделения.

На въпрос ще се постави ли плевенското село Буковлък под карантина, генерал Мутафчийски отговори:

"Там са около 4000 души население и 4 души, идентифицирани като заразени. Според Националния оперативен щаб това е твърде малка бройка, за да се наложи карантина на цялото село."

Свързани статии
552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи 65 са новозаразените в Бургас, 750 в страната 753 са новите случаи на ковид, 37 в област Бургас Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско 107 са новозаразени с ковид в Бургас, 867 в страната Драстичен скок на новозаразените с коронавирус в Бургас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини