Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас

Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас - E-Burgas.com

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани.

Предвид тази сложна ситуация, родители в Бургаско влизат в училищата, показа репортаж на БНТ. В основно училище "Васил Априлов" родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19.

Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители.

Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

В рамките на следващите няколко дни предстои в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Свързани статии
Немската гимназия избра преподавател и ученик на годината (Снимки) Английската гимназия ще открие учебната година с нови паралелки Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Прогрес в Морското: Учениците ще се обучават в базата на Южнобългарския морски център Димитър Николов за юбилея на математическата: Вие сте престиж за Бургас! Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират Учители в Бургас и днес продължават да се имунизират срещу ковид Учител по химия от математическата гимназия в Бургас е първият ваксиниран преподавател
Тагове
училище учители родители доброволци
Коментари

Още от последните новини