Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас

Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас - E-Burgas.com

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани.

Предвид тази сложна ситуация, родители в Бургаско влизат в училищата, показа репортаж на БНТ. В основно училище "Васил Априлов" родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19.

Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители.

Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

В рамките на следващите няколко дни предстои в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Откриха новия учебен корпус и физкултурен салон на най-старото бургаско училище (Снимки) 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Започна обучението на учители по английски език в Бургас Бургаски учители трети на Спартакиада Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира
Тагове
училище учители родители доброволци
Коментари

Още от последните новини