Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас

Заради кризата с учители родители доброволци стават преподаватели в Бургас - E-Burgas.com

Продължава да е сериозен проблемът с недостига на български учители в ситуацията на пандемия от COVID-19, защото по-възрастните от тях заболяват или са карантинирани.

Предвид тази сложна ситуация, родители в Бургаско влизат в училищата, показа репортаж на БНТ. В основно училище "Васил Априлов" родители доброволци с нужната квалификация влизат в клас в ролята на преподаватели.

Директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова сподели, че част от колегите й са болни с грипоподобни симптоми, а има и такива, диагностицирани с COVID-19.

Тя посочи, че в началото на учебната година Министерство на образованието и науката създава платформа със заместващи учители. След като става ясно, че поканената да замества преподавател в училището колежка е родител на дете, се ражда идеята сред родителската общност да се потърсят учители.

Марияна Стефанова се обръща с призив-молба към родители с нужната квалификация да подпомогнат обезпечаването на учебния процес. Така шестима доброволци откликват на молбата й. В момента трима от тях вече заместват преподаватели.

В рамките на следващите няколко дни предстои в училището ще бъде взето решение и дали по-малките ученици трябва да носят маски в час като мярка за неразпространение на коронавируса.

Свързани статии
30% са желаещите да се ваксинират в системата на образованието 101 учители и възпитатели от Айтоско готови да се ваксинират Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Дойде ред и на образованието: 92 хиляди души от училищата ще могат да се ваксинират Красимир Вълчев: При завръщането на учениците в клас може да има недостиг на учители Учители: Ще има трета вълна, ако отворим училищата след празниците Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас
Тагове
училище учители родители доброволци
Коментари

Още от последните новини