Започват масови проверки на басейните в СПА центрове

Започват масови проверки на басейните в СПА центрове - E-Burgas.com

Собствениците, или лицата, стопанисващи плувни басейни, масово не са запознати със задължението си да осигуряват безопасна техническа експлоатация на използваните в тях елементи за вграждане, филтрация и помпи.

Това показва анализът на резултатите от 177 проверки, извършени в периода 29 oктомври - 1 ноември. от служители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) в цялата страна, съобщиха от агенцията.

Проверките са обхванали туристически обекти, места за настаняване, балнеолечебни центрове, СПА центрове, уелнес и таласотерапевтични центрове, които стопанисват общо 301 броя плувни басейни.

Инспекциите са извършени в съответствие с влязлата в сила Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - самостоятелни или прилежащи към места за настаняване.

При проверките, инспекторите на ДАМТН са установили, че собственикът или лицата, стопанисващи плувните басейни въз основа на договор, не са запознати с Наредбата за правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрация и помпите към плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване; както и че съгласно Наредбата, те трябва да осигурят правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрация и помпите към плувните басейни в съответствие с изискванията и мерките, предвидени в ръководствата за експлоатация и ремонт, съставени и издадени от производителя и/или проектанта на басейна.

Коментари

Още от последните новини