Започва изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв.

Започва изплащането на преизчислените пенсии и добавката от 60 лв. - E-Burgas.com
пенсионери, опашки, пенсии, добавки

Започва изплащането на преизчислените пенсии и месечната добавка от 60 лв. към тях.

Разликата между старата и нова сума за седемте дни от 25 до 31 декември ще бъде добавена към тях, припомня БНТ. С влезлите в сила промени, минималната пенсия става 370 лв, а максималната - 1500. Социалната пенсия за старост вече е 170 лева.

Прилаганата в пенсионната формула тежест на годините осигурителен стаж е повишена от 1.2 на 1.35 на сто за всяка година осигурителен стаж, без превръщане.

Правителството готви компенсации за всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия заедно с добавката от 60 лева се оказва по-малка от полученото през декември, когато добавката беше 120 лева. Правителството подготвя механизъм за хората, които имат както натрупан категориен стаж, така и дълъг осигурителния стаж.

Очаква се промяната да влезе в сила от следващия месец.

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Започна изплащането на пенсиите за декември От днес преизчисляват пенсиите, кои ще получат увеличение? Синдикатите настояват без таван на пенсиите още от 1 юли Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март С над 7% ще вдигнат пенсиите до края на годината Над 690 хиляди пенсионери ще получат ковид добавка от 75 лв. днес Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Доплащат 50 лв. на над 4700 пенсионери през февруари Изплащат еднократната добавка от 75 лв. на пенсионери на 1 февруари
Тагове
пенсии
Коментари