Започна дезинфекцията на Централния плаж, откриваме сезона на 1 юни

Започна дезинфекцията на Централния плаж, откриваме сезона на 1 юни - E-Burgas.com

Общината започна подготовката за летния сезон както и пчоистването и дезинфекцирането на Целнтралния плаж в Бургас. Това разкри директорът на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов пред радио „Фокус“. Общината за пореден път ще стопанисва плажа.

В момента плажът се почиства и се извършват стандартните процедури като дезинфекция, дезакаризация и др. Официално сезонът ще бъде открит на 1 юни. Първоначално ще има 11 спасители и медицинско лице. За месеците юли и август броят на спасителите ще се увеличи на 15. На централния плаж ще бъдат разположени и няколко спортни съоръжения- игрища за плажен футбол, за плажен тенис и за плажен волейбол.

„Предвидили сме по две игрища за всеки спорт и спортната площадка, която я има за фитнес уредите, които са на открито на самата плажна ивица”, обясни Иванов.

Шезлонгите и чадърите отново ще бъдат безплатни. Ще се осигурят зони за хора с увреждания и съответно достъп до тях. Ще има санитарни възли на всички вход-изходи на централния плаж. Предстои закупуването на определено количество шезлонги, тъй като след края на миналия летен сезон бройката им драстично е намаляла. „Ще има осигурени добри условия за бургаските граждани и гости на града”, каза още Иванов.

На Централния плаж общината отново ще организира спортни събития. Към настоящия момент са предвидени два турнира за плажен тенис. Единият е за месец юни, а другият- за юли. Предвидени са още два турнира за плажен футбол, както и състезания с джетове, които ще се проведат на 20 юни. Първото състезание за сезона е за фитнес на открито и ще е преди официалното откриване на плажа- на 15 и 20 май.

Коментари

Още от последните новини