Вдигат парите за паяците в Бургас, не били пипани 8 години

Вдигат парите за паяците в Бургас, не били пипани 8 години - E-Burgas.com

След 8 години затишие администрацията ще увеличи бюджета за разходите на репатриращите автомобили. Това гласуваха днес общинските съветници, като основния мотив на администрацията, е че цената не е била актуализирана цели осем години.

„От 2012 са завишавани всички разходи по дейността на репатрирането – заплати за персонал, осигуровки, повишаване на цените на гориво и поддръжка на паяците и т.н.“, заяви директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев.

В хода на дебатите се чу и предложение да се изградят нови наказателни паркинги по комплекси, за да се спестят средства по самото репатриране. „Нов паркинг изисква постоянно по-специална поддръжка. Тенденцията е за общо намаляне на нарушенията и сумата се заплаща от нарушителите, а не от всички съвестни граждани“, добави Рунчев.

Опозиционни съветници предложиха да не се променят цените, а разходите да се оптимизират от увеличението на скобите на 25 лв. Зам.-кметът Красимир Стойчев обаче определи такова действие като незаконосъобразно.

Новите промени на ценовия диапазон са както следва:

Определя за I-ва зона сумата от 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка, обхващаща териториите на Централна градска част, к-с Лазур, к-с Възраждане, ж.к. Бр. Миладинови и ж.к. Зорница;

Определя за II-ра зона сумата от 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Изгрев, к-с Славейков, кв. Акации и кв. Победа;

Определя за III-та60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Меден Рудник, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово.

Коментари

Още от последните новини