Важно! От днес пренасочват трафика по АМ "Тракия"

Важно! От днес пренасочват трафика по АМ

От днес до 28 октомври ще бъде затруднено движението по АМ „Тракия“ при пътен възел „Север“ при км 126 и по моста над р. Пясъчник при км 127, поради извършване на ремонт и рехабилитация на двете съоръжения. Пътен възел „Север“ е при пресичането на автомагистралата с второкласния път II-64 Карлово – Пловдив. Рехабилитацията се извършва като част от лот 14 от програма „Транзитни пътища V“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По време на рехабилитацията ще се спира движението по: 

•платното за Бургас на АМ „Тракия“ от км 126 до км 127+100 и пътната връзка Карлово – Бургас. Трафикът ще се пренасочва двупосочно в платното за София, като се осигуряват вливанията и отливанията по останалите пътни връзки.

•платното за София на АМ „Тракия“ от км 126+150 до км 127+100 и пътната връзка Пловдив – София. Трафикът ще се пренасочва двупосочно в платното за Бургас, като се осигуряват вливанията и отливанията по останалите пътни връзки.

•аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за Бургас при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока София – Пловдив и Карлово – Бургас

•аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за Бургас при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Пловдив – Бургас и София – Карлово. 

•аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за София при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Бургас – Карлово и Пловдив – София. 

•аварийната лента на АМ „Тракия“ в платното за София при км 126, като движението ще се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Ще спре движението и по пътните връзки на АМ „Тракия“ в посока Карлово – София и Бургас – Пловдив.

На участъците ще има необходимата пътна сигнализация. По време на ремонта движението по второкласният път II-64 Карлово - Пловдив, който минава под магистралата ще се осъществява двупосочно в една лента.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Коментари

Още от последните новини