В МБАЛ-Поморие измиха ръцете на майки, баби, акушери и гинеколози за Бабинден

В МБАЛ-Поморие измиха ръцете на майки, баби, акушери и гинеколози за Бабинден - E-Burgas.com

На 21 януари Поморие отбелязва третия пореден празник в началото на годината, чиито обичаи са свързани с водата. И докато на Йордановден мъжете скачат във водите за ритуалното спасяване на кръста, а на Ивановден къпят имениците за здраве, то традицията на 21 януари повелява да се измиват ръцете на хората, благословени с умението да помагат при раждането на нов живот – майки, баби, акушери и гинеколози. В Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Поморие традицията бе спазена. Завеждащият отделението д-р Матей Попов отсъстваше, но останалата част от прекрасния екип: д-р Илиев, д-р Славейков, д-р Гечевска, акушерки и медицински сестри измиха символично ръцете си, пожелавайки си да израждат още много здрави бебета с лекота.

„С отношение, знание и опит Вие умело пишете първите страници на новия живот. Изказвам огромната си признателност към отговорността, с която изпълнявате своята изтощителна, но и изключителна професия.“, гласеше част от поздравителния адрес, изпратен от кмета Иван Алексиев за медиците. От Община Поморие те получиха още богата кошница с продукти и торта. Подаръците поднесе директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев.

По повод Бабинден в болницата присъства екипът на НЧ „Светлина 1939“, воден от секретаря Донка Китанова, както и Групата за автентичен фолклор „Здравец” към Клуб на пенсионера „Свети Георги” – Поморие. Сред гостите, дошли, за да поздравят медиците за празника, бе и малката очарователна Катерина, която се появява на бял свят в поморийското АГ – отделение на тази дата точно преди 3 години.

Коментари

Още от последните новини