В Деня на Съединението: Борисов и Радев се заплашват взаимно с нов главен прокурор

В Деня на Съединението: Борисов и Радев се заплашват взаимно с нов главен прокурор  - E-Burgas.com

В Деня на Съединението бившият премиер Бойко Борисов и настоящият президент Румен Радев не пропуснаха да си разменят нападки по време на публичните си изяви. 

Президентът Румен Радев бе на официално посещение в Раковски по повод Съединението на България. Оттам той направи остър коментар за критиките срещу него, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през последните дни, включително и в днешния празничен. „Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”, заяви Радев. 

Отговорът на Борисов не закъсня.

"Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван да потушава острия дебат на политическите партии, защото това е смисълът на  демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата". Това заяви от Пловдив Бойко Борисов.

„Откъде знаеш ти кой ще е новият главен прокурор, кой ще е тоя? Може първо за торбичките на Пламен Узунов или Копринката да попита тоя нов главен прокурор. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг. Той от сега знае какви задачи ще даде на главния прокурор, затова е тоя зор да се сменя главния прокурор. Мене не ме е страх, аз толкова неща мога да му кажа на новия главен прокурор, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза още Борисов.

По-рано на профила си във фейсбук Борисов го определи като разединител. "Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос", написа Бойко Борисов. 

 

Коментари