В Айтос раздадоха мляко и козунаци на нуждаещите се преди Великден

В Айтос раздадоха мляко и козунаци на нуждаещите се преди Великден  - E-Burgas.com

65 семейства с ниски доходи ще посрещнат празниците, спокойни за трапезата си. Вчера общински служители и доброволци разнесоха с общински автомобили по домовете им хранителни пакети, в които освен хранителни продукти от първа необходимост щедри дарители добавиха още захарни изделия, сладкарски лакомства, козунаци и мляко, плодове и зеленчуци.

Още 100 семейства с ниски доходи получиха хранителни пакети с по 30 кг хранителни продукти по общинския проект "Патронажна грижа". Преди Великден в кв. "Странджа пък бяха раздадени 550 хранителни пакета на социално слаби, закупени с дарени от жители на махалата, които работят в чужбина.

Даренияте и благотворителни инициативи преди празниците надминаха всички очаквания. По две дарителски сметки за борба с коронавируса постъпват дарения за болницата и прилагане на противоепидемичните мерки.

НП научи, че днес Росица Долапчиева - земеделски производител е дарила на СУ "Никола Вапцаров" шест таблета за учениците. Свидетели сме на десетки дарителски жестове - общата цел в борбата с COVID-19 ни обедини, коментира кметът Васил Едрев, който лично се включи в акцията за пакетиране на даренията от кампанията "Купи и дари".

Коментари

Още от последните новини